Deluxo stenhus logo

Vår standard för arkitektritade stenhus i Skåne

Stenhus av högsta standard!

Hos Deluxo stenhus är ledorden trygghet, kunskap och flexibilitet. Vårt stora fokus ligger på hållbara hus och ordentliga materialval som byggs med stor erfarenhet och gedigen kunskap. Alla våra arkitektritade stenhus i Skåne håller hög standard. För er som vill lära er mer om de resurser vi använder har vi tagit fram en lista med samarbetspartners, leverantörer och material. Allt för att ni ska veta var vi köper in allt från golv till kök ifrån. Vi hjälper er alltid att sätta en personlig prägel på huset. Oavsett om ni vill ha en traditionell eller modern känsla på huset kan våra inredningsdesigners hjälpa r att ta fram rätt materialval. Det är ni som bestämmer – vi finns bara här för att ge er råd och vägledning i det gedigna utbudet.

HUSSTOMME

Husets stomme är hjärtat i allt vi arbetar med. Det är nämligen detta materialval som ligger till grund för hela vårt företag och dess affärsidé – att skapa hållbara stenhus för generationer. Vår husstomme består helt utav lättbetong. Ytterväggarna består mer specifikt utav Ytong 365 Energo++, vilket är ett mycket hållbart material som skapar en robust grund för huset. Även innerväggarna består utav Ytong.

För alla putsade ytterväggar och innerväggar använder vi oss utav material från Knauf. Detta företag levererar det bästa gipsbaserade materialet på marknaden och ger er robusta ytskikt.

Vi använder även material från Weber för att skapa en smutsavvisande putsad fasad. Weber levererar högkvalitativa fasadprodukter som klarar tuffa förhållanden. Med marknadens bredaste sortiment från traditionella putsprodukter i akryl till moderna fasadsystem får ni en riktigt snygg fasad som håller måttet!

Man och kvinna skakar hand överens om ett delaxo.se-kontrakt

TAK

När ni bygger ett stenhus är taket en av de viktigaste delarna. Det ska stå pall mot regn, snö, hagel, sol och starka vindar. Det skyddar hela huset och gör så att ni kan känna er trygga och säkera hemma. I vårt standardutförande erbjuder vi släta gipstak inomhus som skapar rymd och en härlig känsla i rummet. Yttertaket byggs på traditionellt genuint hantverkarsätt med ett riktigt råsponttak. Ovan det homogena trätaket läggs en underlagspapp och därpå det ytskikt ni väljer.

Ljust vardagsrum med takfönster på deluxo.se

ISOLERING

Med rätt isolering får ni ett energisnålt hem som håller er varma under vintern. Vi använder därför mycket bra isolering som ger ett bra U-värde på ert stenhus.

VÄRME

Ett stenhus är svalt och skönt på sommaren, men på vintern är det viktigt med en pålitlig uppvärmningsmetod. I ert hus ingår inte bara en platta på mark, utan även golvvärme i plattan. Vår leverantör Nibe installerar en värmepanna anpassad efter de behov ert hus har.

FÖNSTER

Vi installerar energibesparande fönster från Elitfönster och NorDan. Ni kan välja mellan materialen trä och trä/alu i en mängd olika modeller, stilar och kulörer som passar ert hus design. Ni kan även inkludera takfönster från Velux i er husdesign för att få in extra dagsljus.

Modern living room with large windows showcasing a lake view on deluxo.se

DÖRRAR

Vi installerar innerdörrar i ert stenhus som både dämpar ljud och bidrar till husets design. Ni kan välja mellan ett komplett sortiment från bland annat Safco eller Sweedoor. Ni kan välja ytterdörrar från NorDan som är Skandinaviens ledande fönster- och dörrproducent.

GOLV

Inget slits så mycket som husets golv när fötter konstant tassar över dem. Vi erbjuder därför slitstarka golv av hög kvalitet från Bjelin och Kährs.

Ni kan välja mellan Kährs parkett- och trägolv för alla rum och stilar. Här får ni rejäla golv i vackra material som är omslipningsbara för att förlänga deras livstid. Kährs har även vinylgolv och vinylfria golv.

Bjelin erbjuder innovativa golv i trä och andra slitstarka material, bland annat breda plankgolv i härdat trä och vacker fiskbensparkett.

Modern living room with wooden floor and glass doors leading to a patio on deluxo.se

KÖK OCH BADRUM

Köket är husets hjärta och vi hjälper er att välja rätt material. Vi samarbetar med HTH kök som levererar kvalitetskök i dansk design med allt från stommar och köksluckor till bänkskivor och vitvaror. Även i köket är det genomgående fokuset hög kvalitet och skickligt hantverk.

Badrummet är husets mest funktionella rum och vi hjälper er att välja allt från dusch och kommodblandare till toalettstol. Vi har även ett brett sortiment av kakel och klinkers av högsta kvalitet från toppleverantörer. För att skapa hållbara stenhus som tål vårt klimat ligger fokuset alltid på svenska material.

Modern kitchen with white cabinets and subway tiles next to a bright bathroom with a bathtub on deluxo.se

Därför ska ni anlita oss på Deluxo stenhus

När ni ska bygga ett stenhus i Skåne står vi på Deluxo stenhus redo att hjälpa er. Vi arbetar hårt för att hålla hög standard, inte bara när det gäller kvalitet och materialval, utan även när det gäller trygghet och kundservice. Vi har därför tagit fram ett protokoll som vi alltid följer vid byggprocessen, här ingår många saker som ni inte vill tumma på.

Hos oss ingår alltid:

  • 2 års garanti och 8 års ansvar, vilket ger er totalt 10 års full trygghet

  • Alla ritningar

  • Svenska material

  • Personlig service och kontaktperson

Vi följer svensk lag för garantier

Ni kan lita på att vi på Deluxo stenhus tar ansvar för ert hus – även i tio år efter att det är färdigbyggt. Vi följder nämligen de svenska lagar och regler som gäller för utförd entreprenad. Vi ger er garantier för utförd entreprenad i två år efter färdigställandet och slutbesiktningen. Under dessa två år tar vi ett grundläggande ansvar för vårt arbete. Under de efterföljande åtta åren har vi en ansvarstid för ert stenhus. Det innebär att vi är ansvariga för vissa fel som upptäcks under dessa totalt tio år.

Ökad trygghet med vår färdigställandeförsäkring

Hos oss ska ni alltid kunna känna er trygga och säkera under hela byggprojektet. Vi har därför en färdigställandeförsäkring för att skydda er som bygger hus. Det skyddar er om vi av någon anledning inte kan fullgöra våra åtaganden. Färdigställandeförsäkringen ger er ersättning för extra kostnader som uppstår om något går fel vid byggprocessen.

Vi bygger med svenska material

När vi bygger ert stenhus använder vi svenska material så långt det går. Vi vill att ert hus ska vara hållbart på alla sätt, och där ingår enligt oss att arbeta med material som är närproducerade. När vi anlitar nya samarbetspartners och leverantörer gör vi dock alltid en noggrann avvägning mellan materialens ursprung och kvalitet, för att kunna erbjuda er de bästa materialen till ett bra pris.