Deluxo stenhus logo

Process – Steg För Steg | Upptäck vår välbeprövade byggprocess

Ska ni bygga stenhus i Skåne?

Få en insikt i vår välbeprövade byggprocess

Upptäck vår välbeprövade byggprocess

Att bygga ett stenhus i Skåne innebär en stor investering. Inte bara pengamässigt, utan även känslomässigt. Vi vet att ett husbygge kan göra den mest lugna människan till ett nervöst vrak. Vi har därför kraftsamlat vår stora kunskap och långa erfarenhet för att ta fram en enkel och smidig byggprocess så att ni vet exakt vad som ska hända. På så sätt kan ni känna er lugna med vissheten att allt fortskrider enligt plan. Dessutom får ni en personlig kontakt på vårt byggkontor som svarar på era frågor under hela projektets gång.

Vår erkända 11-stegsprocess för att bygga stenhus i Skåne:

 • Ett första möte

 • Planering & ritningar

 • Kontrakt

 • Bygglov

 • Materialval

 • Projektering

 • Tekniskt samrådsmöte

 • Uppstartsmöte

 • Byggstart och byggnation

 • Slutbesiktning

 • Inflyttning

Möte med våra byggexperter för att utforma huset
Vi börjar alltid med ett första möte där ni rådgör med vår representant för att gå igenom visioner, önskemål och behov. Här diskuterar vi hustyp, planlösning, stil och budget samt berättar om vår byggprocess.

Husskiss, offert och kontrakt
Därefter tar vår arkitekt fram en husskiss och vår ekonomiansvarige presenterar en offert. Vi utför eventuella redigeringar och tar fram ett kontraktsförslag för totalentreprenad.

Dags att ansöka om bygglov
När kontraktet är underskrivet påbörjar vi arbetet att ta fram alla bygglovsritningar och er ansökan om bygglov för att bygga stenhus i Skåne skickas in.

Dags att designa ert drömhus
För att få fram rätt känsla i huset får ni träffa våra designers som hjälper er att göra bra val och ta fram smarta lösningar. Här kan ni diskutera fördelen med olika materialval och inredningsdetaljer som sätter prägel på ert hus.

Ta fram smarta lösningar för alla rum
Att bygga stenhus i Skåne handlar om mer än bara materialval. För att ni ska få ett trivsamt hus hjälper våra experter er att ta fram köks-, badrum- och tvättinredning, placering av eluttag och belysning planeras och er blivande trädgård utformas.

Dags att bygga ert stenhus i Skåne
När kommunen har beviljat ett bygglov för att bygga stenhus i Skåne får ni signera en slutlig beställning med oss på Deluxo stenhus så att vi kan inleda projekteringen. Ni får kontakt med en av våra erfarna projektledare som sedan följer er under hela byggprocessen.

Bygghandlingar och uppstartsmöten
Nu är det dags att ta fram samtliga bygghandlingar gällande allt från VVS till ventilation. Givetvis hjälper vi er med alla nödvändiga steg så att ni kan känna er lugna med att allt genomförs på rätt sätt. Vi ansöker om en tid för ett tekniskt samrådsmöte med kommunen och bjuder sedan in er till ett uppstartsmöte där vi planerar vår byggstart.

Byggnationen drar igång
Nu är det dags att påbörja byggnationen. Eftersom vi på Deluxo stenhus erbjuder totalentreprenad skötet vi all kontakt med underleverantörer och ser till att allt från väggar till tak kommer på plats. Denna process tar cirka 7-8 månader från start till mål. Vi har löpande byggmöten under byggnationen för att hålla alla uppdaterade.

Slutbesiktning och inflyttning
Nu är det dags att slutbesikta ert nya hus och få ett godkännande av kommunen. Därefter kan ni flytta in i ert nya hem. Med vår smidiga 11-stegsprocess är det enkelt att bygga stenhus i Skåne!

Vad kostar det att bygga stenhus?

Att bygga ett stenhus i Skåne är en investering i er framtida livskvalitet. Det finns många faktorer som påverkar husets slutpris. Låt oss berätta mer om vad det kostar att bygga ett robust stenhus.