Deluxo stenhus logo

Vad kostar det att bygga stenhus?

Vi får ofta frågan vad ett hus kostar per kvadratmeter.

Att bygga ett stenhus är en stor investering. Inte bara en ekonomisk investering, utan även en investering i er hälsa och livsstil. Ett stenhus är en bra bostad för er som vill lägga minimalt med tid på underhåll och driftkostnader, men som inte räds att initialt lägga pengar på konstruktion, uppförande och kvalitet. Många ställer sig frågan vad kostar det att bygga stenhus?

Vi som husleverantör erbjuder trygga och hållbara hus av högsta kvalitet med oändliga valmöjligheter. Att bygga robusta stenhus kan ofta bli dyrare än att bygga trähus, men tack vare den smarta investeringen och vår attraktiva och konkurrenskraftiga prissättning blir det  långsiktigt sätt det mest ekonomiska valet.

Kostnad för att bygga ett stenhus på deluxo.se

Är stenhus dyrt?

Priset för att bygga ett nytt hus behöver inte skena iväg. Att bygga ett helt nytt stenhus i lättbetong kan bli dyrare än att välja ett trähus, men långsiktigt sätt är det en bättre investering tack vare de låga uppvärmningskostnader och driftkostnaderna.

Det kan vara svårt att svara på frågan ”vad kostar det att bygga stenhus”, för priset kan nämligen variera stort beroende på ett antal faktorer. Eftersom vi kan skräddarsy ett hus efter just era behov och visioner måste ni ha vissa faktorer i åtanke när priset bestäms.

Faktorer som påverkar vad det kostar att bygga stenhus:

  • Tomtpriser och läge
  • Kvadratmeter
  • Antal rum
  • Planlösning
  • Materialval och ytskikt

Vad kostar det att bygga stenhus och vad styr priset?

Valet av den tomt ni väljer att bygga på styr delvis priset för huset. Det beror på att vissa tomter kräver mer markarbete än andra, bland annat beroende på vilket material marken består utav. Om det är berggrund kan vi behöva spränga, medan lös mark kan behöva pålas upp för att huset ska stå stadigt. Tomten bör därför undersökas av en geoteknisk markundersökning. Om ni väljer att bygga i ett helt nytt eller obebyggt område kan anslutningen av avlopp, el, nätverk och vatten dra iväg kostnaderna.

Även antal kvadratmeter och rum styr husets pris. Ju större hus och fler kvadratmeter ni behöver, desto högre blir kostnaden. Även planlösningen påverkar husets pris, bland annat beroende på om ni vill bygga i vinkel eller om ni vill bygga flera våningar. Vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet och använder samma välbeprövade kvalitetstomme. Ni kan dock styra priset baserat på vilka materialval och ytskikt ni väljer.

Alla som ställer sig frågan vad kostar det att bygga stenhus måste ha sina behov och visioner i åtanke. Om ni vill ha en ungefärlig prisuppgift så får ni gärna kontakta oss för rådgivning. Våra rutinerade byggexperter har lång erfarenhet när det gäller att beräkna vad ett husbygge kostar. Därefter kan vi hjälpa er att välja rätt hus och planlösning. Ni kan välja mellan färdiga modeller och givetvis anpassa de utefter era krav.

Generellt sätt kostar ett stenhus runt  3.9 – 4.8 miljoner kronor om ni vill bygga ett hus på 145-170 kvm. Inför ert husbygge får ni en välgrundad offert, men ni betalar bara för den faktiska kostnaden för det material och den arbetstid som går åt.

14 fördelar med att bygga stenhus

Drömmer ni om ett hus som inte drar åt sig fukt, har en god värmeekonomi och som i princip är helt underhållsfritt? Då är det ett stenhus ni drömmer om. Här kan ni läsa om alla fördelar med att bygga stenhus.

Vår välbeprövade byggprocess

Att bygga ett stenhus måste inte vara svårt, krångligt och tidskrävande. Med vår erkända 11-stegsprocess går ni från idé till färdigt hus utan stress. Se vår simpla byggprocess och läs mer om hur vi hjälper er hantera bygglov och myndighetskontakter.