Deluxo stenhus logo

13 fördelar med att bygga stenhus

1. Ett brandsäkert val

Att välja ett stenhus i lättbetong är en av alla fördelar med att bygga stenhus. Eftersom sten inte kan brinna får ni ett brandsäkert hus som. Även om det skulle börja brinna inomhus eller utomhus kommer själva konstruktionen att stå stadigt.

2. Underhållsfritt hus

Om ni väljer att bygga ett stenhus i lättbetong får ni ett hus som är underhållsfritt. Eftersom lättbetong bestående av sand, vatten och kalk är ett oorganiskt val kan det inte angripas av till exempel röta och mossa, vilket innebär att ni inte behöver ta hand om det på samma sätt som ett trähus. Stommen är okänslig för fukt och huset är dessutom mycket motståndskraftigt mot väder och vind, viket gör att det är ett perfekt val i utsatta områden. Ett stenhus är därför ett smart alternativ som ni kommer att spara både tid och pengar på.

3. God värmeekonomi

En annan av alla fördelar med att bygga stenhus är att denna sortens hus har god värmeekonomi och ett sunt inomhusklimat som alla kan trivas i. Tack vare det faktum att materialet andas får ni ett härligt inomhusklimat där värmen hålls inne på vintern och ute på sommaren. Stenhus i lättbetong är otroligt populära söderut på grund av de egenskaperna.

4. Ni får en energisnål bostad

Ett stenhus i lättbetong kan både lagra värme och transportera fukt utan att väggarna påverkas det minsta. Att huset kan lagra värme över tid och återföra den till huset ger er en energisnål bostad med mindre uppvärmningskostnader jämfört med ett trähus som inte har de egenskaperna. Ett stenhus är otroligt energieffektivt, mycket mer än vad Boverket uppger. De tjocka väggarna och tröga materialet lagrar värme från såväl inomhusluften som solen och förhindrar energiförluster. Eftersom de även stänger ute solens värme under sommaren och håller huset svalt och skönt behöver ni dessutom spendera mindre pengar på fläktar och A/C.

5. Miljövänligt val

Visste ni att grunden i ett stenhus består utav kalk, sand och vatten, det vill säga helt naturliga råvaror som det finns gott om på vår jord. En av alla fördelar med att bygga stenhus är att inga skadliga ämnen släpps ut i jord och mark när det konstrueras. Vi använder både ett miljötänkande byggsätt och miljövänliga material.

Ett brandsäkert val

Att välja ett stenhus i lättbetong är en av alla fördelar med att bygga stenhus. Eftersom sten inte kan brinna får ni ett brandsäkert hus som. Även om det skulle börja brinna inomhus eller utomhus kommer själva konstruktionen att stå stadigt.

Otroligt bra långsiktig investering

En av alla fördelar med att bygga stenhus är den ekonomiska investeringen. Här får ni ett hus med högt andrahandsvärde som är populärt på bostadsmarknaden, om ni nu någonsin vill sälja ert stenhus såklart. Det är dessutom en bra investering eftersom det både är underhållsfritt och har låga drift- och uppvärmningskostnader.

LÄTTBETONGHUS ÄR ENERGISMARTA HEM

6. Smidig och säker konstruktion

Att uppföra ett stenhus i lättbetong är väldigt enkelt och det är en snabb och smidig process. Vi på Deluxo stenhus har lång erfarenhet av att montera denna sortens hållbara hus. Husets väggar består utav olika block som staplas på varandra och ger en robust stomme. Tack vare vår välbeprövade konstruktion som uppförs på plats sker monteringen av huset på ett säkert sätt.

7. Stor valfrihet gällande ytskikt

En fördel med att bygga stenhus som många av våra kunder älskar är att det finns så stor valfrihet att välja ytskikt såväl inomhus som utomhus. Det må hända att huset är energisnålt, värmeisolerande och brandsäkert, men det måste ju vara snyggt och passa in i omgivningen också! Ni kan välja mellan puts, tegel, kakel, tapet, golv och målning och verkligen få huset att spegla er personlighet. I våra stenhus i lättbetong finns det inga begräsningar för vad ni kan göra.

8. Ser lika fint ut efter år

Ett stenhus har en otroligt lång livslängd, så här kan flera generationer bo tryggt. Tack vare den robusta konstruktionen i massiva material står huset inte bara stabilt på marken, utan det har även en tidlös charm. Det här är det rätta valet för er som vill ha en hållbar och långsiktig lösning av hög kvalitet. Väggarna består utav lättbetongblock med en kärna av isolering, vilket gör att huset inte bryts ner på samma sätt som ett trähus gör.

9. Allergivänligt hus

Tack vare de oorganiska materialen kan ett stenhus inte dra åt sig röta, mögel eller svamp. Det gör det till ett allergivänligt hus som alla kan leva och må bra i. Alla borde få bo i ett hus fritt från allergiframkallande ämnen, och om ni har många allergier i er familj är ett stenhus med material som som andas ett givet val.

10. Hus i lättbetong är hållfasta

Väggar i lättbetong har små porer som gör att hela huset andas. Trots det kan varken fukt eller röta bita sig fast i materialet och det kan inte heller eventuella skadedjur från skogen eller utlandsresan. Här får ni ett hållfast hus som står pall mot det mesta.

11. Oändliga möjligheter

Drömmer ni om en skånelänga, en fjällstuga eller en stadsvilla med enorma fönster och moderna snitt? Då är ett stenhus det bästa valet, för denna sortens hus kan anpassas i all oändlighet. När vi säger att huset kan skräddarsys efter era idéer, drömmar och visioner menar vi det verkligen. Såväl längd och bredd som höjd kan anpassas och för planlösningen finns det inga gränser för vad som kan göras.

12. Stenhus har låg ljudnivå

Något som många älskar med stenhus är att de har en låg ljudnivå. Den robusta konstruktionen i lättbetong minimerar ljudnivån i huset och här kommer ni inte att sakna de knarrande och knakade ljuden från ett trähus. Det kommer inte heller att komma in något buller från utsidan eftersom väggarna blockerar ljud, så en av alla fördelar med att bygga stenhus är att de är tysta både i städer och på landsbygden.

13. Kan skräddarsys efter era behov

En av de kanske största fördelarna med att bygga stenhus är att de kan skräddarsys helt efter era behov. Vi tar fram en arkitektritat bostad med anpassad design och planlösning. Ni väljer själv hur många rum, badrum och förvaringsutrymmen ni vill ha. Valmöjligheterna är stora och bara er fantasi sätter gränserna. valfrihet i varje kvadratmeter.

Vi hjälper er från dröm till inflyttningsfärdigt hus, allt medan vi guidar er genom skisser, bygglov och slutbesiktning. Hos oss får ni en totalentreprenad med fullständiga försäkringar och garantier. Tillsammans bygger vi ert drömhus!

A man relaxes on a grey sofa, smiling contentedly in a bright living room.

Stenhus av högsta standard

Vi bygger svenska stenhus i lättbetong med marknadens i särklass bästa materialval. Läs med om de tak, golv, väggar och kök ni kan välja mellan från våra utmärkta leverantörer som alla är specialister på sina produkter.